صفحه اول سایت arrow پزشکی arrow  بيماري سلياك در زنان مبتلا به ناباروري با علت نامشخص بيمارستان شريعتي،‌81-1380

Ads by ganjineh.co.ir

- برای مشاهده تمام مقالات موجود در سایت و استفاده از تالار گفتمان لطفا با نام کاربری خود وارد شوید در صورتی که عضو نیستید < اینجا > کلیک کنید.


 بيماري سلياك در زنان مبتلا به ناباروري با علت نامشخص بيمارستان شريعتي،‌81-1380 چاپ ارسال برای دوستان
(0 :مجموع راي ها)
فرستادن :
Mohand.es
Balatarin
Donbale
نوشته شده توسط همکلاسی   
عنوان مقاله  بيماري سلياك در زنان مبتلا به ناباروري با علت نامشخص بيمارستان شريعتي،‌81-1380

نشریه

مجله دانشكده پزشكي 1383

نویسنده

 آل ياسين اشرف,فروتن ميترا,فروتن مژگان,اكبري محمدرضا,آقاحسيني مرضيه,ستوده مسعود,ملك زاد رضا

حجم فایل

120 کیلو بایت

دریافت مقاله

دریافت مقاله


کلمات کلیدی :

 


چکیده مقاله :

 ناباروري در كشور ما يكي از معضلات مهم بخش بهداشت و درمان است. از بين زنان نابارور در ده الي پانزده درصد موارد علت مشخصي پيدا نمي شود. شيوع بيماري سلياك در كشور ايران 166/1 مي باشد اين بيماري طيف وسيعي از علائم باليني را شامل مي شود كه در قسمتي از اين طيف سقط هاي مكرر و نازايي در زنان قرار مي گيرد. در مطالعات انجام شده با درمان اين بيماري باروري ايجاد شده است ما در اين مطالعه به بررسي شيوع سلياك در زنان با ناباروري نامشخص در زنان ايراني پرداخته ايم.مواد و روشها: در اين مطالعه مورد شاهدي125 (Case- control) بيمار با ناباروري اوليه و با علت نامشخص كه در يك دوره زماني يك ساله به درمانگاه زماني نازايي بيمارستان شريعتي تهران مراجعه كرده و معيارهاي لازم را داشته اند وارد مطالعه شده اند و تحت بررسي از نظر (Bio system- spain) IgA-TTG,Total - IgA قرار گرفته اند. در صورت مثبت بودن TTG براي تاييد تشخيص بيوپسي از قسمت ديستال دوازدهه به عمل آمده است. به عنوان گروه كنترل 125 زن بارور كه دو يا بيشتر از دو فرزند داشته اند و از نظر مشخصات مشابه گروه نابارور بوده اند وارد مطالعه شده اند. يافته ها:‌در چهار زن نابارور با علت نامشخص  TTG(3%) مثبت شد در سه نفر از آنها ( (%2.4بيوپسي روده باريك مطابق با بيماري سلياك بود. هيچ كدام از زنان گروه كنترل TTG مثبت نداشتند. (P=0.08). نتيجه گيري و توصيه ها: به نظر مي رسد كه تعدادي از بيماران نابارور ايراني با علت نامشخص (infertility unexplained) از بيماري سلياك رنج مي برند. ولي با توجه به P=0/08  نسبت به گروه شاهد به نظر مي رسد كه پيشنهاد غربالگري (Screening) سلياك به عنوان علتي براي نازايي با علت نامشخص در كشور ايران نياز به مطالعات بزرگتر و حجم نمونه بيشتر مي باشد.




نظرات
افزودنجستجو
تنها کاربران عضو توانايي ارسال نظر را دارند.

Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved.

 
فرستادن :
Mohand.es
Balatarin
Donbale

Ads by ganjineh.co.ir

Creative Commons License
کلیه مقالات پایگاه علمی همکلاسی تحت مجوز Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 3.0 Unported License منتشر می‌گردد.

Template Designed by : Template Design Workshop
Template name : Hamkelasy Template
Designed by : Template Design Workshop

Template Design Workshop offers professional web templates, flash templates and other web design products available for immediate download.

PictoFX Multimedia Design Group Medium Blog Template Design Workshop
pictofxt